Het ontstaan van Buurtvereniging Looeind in 1969

Prinsenvereniging de Ploegers was begonnen met het organiseren van openbaar carnaval in Liempde. Om een optocht in Liempde te krijgen schreven zij van elke buurtschap van vroeger een persoon aan. Voor buurtvereniging Looeind werd Johan de Boer benadert die op zijn beurt contact zocht met Jan Kuppens. Deze twee mensen begonnen aan hun opdracht samen met onder andere Tiny Verdonk, Jan Roovers en Frans van de Langenberg. De eerste paar jaar deden ze mee aan de optocht en werd een jaarlijkse feestavond georganiseerd. De administratie bestond uit losse papiertjes en een bierviltje. Na een paar jaar was, vanwege verschillende redenen, alleen Jan Roovers nog over in het bestuur. Hij riep alle leden op voor een belangrijke vergadering om een doorstart te kunnen maken. Dat lukte hem aardig, buurtvereniging Looeind had een nieuw bestuur bestaande uit: Jan Roovers voorzitter, Bep Vullings, Nolly Kuppens, Nico van Haaren en Toon v.d. Pasch. Daarna namen de verschillende activiteiten ook snel toe. Naast de deelname aan carnaval en de jaarlijkse feestavonden werd er veel gesport, vaak samen met andere buurtverenigingen, voetbal, volleybal, touwtrekken en de negenkamp.

De buurtvereniging door de jaren heen

In de loop van de jaren ontstonden allerlei activiteiten die soms eenmalig, maar vaker meerdere jaren werden georganiseerd door alle bestuursleden die sinds de oprichting in het bestuur plaatsnamen. Een huifkarrentocht, droppings, deelname aan de Boeremert, erfhuis, rik concoursen, trimloop, deelname aan jeugprins verkiezing en verkiezing carnavalslied.
Een aantal activiteiten vinden ook nu wekelijks, maandelijks of jaarlijks plaats, zoals het kampweekend, paaseieren zoeken, kleding inzamelen, Sinterklaasavond en BBQ/avond. Sommige activiteiten krijgen een andere vorm, zo wordt de vlooienmarkt  vervangen door een kofferbaksale. In de recente jaren worden weer nieuwe activiteiten georganiseerd, zoals de culinaire avond -eten bij de buren-, schaatsen en deelname aan de nationale straatspeeldag.