40 keer Oliebollen bakken

Vandaag vierde onze buurtvereniging dat voor de 40e keer oliebollen werden verkocht.
Wat in de jaren 70 ooit begon bij Annie Vullings op de voorstal, als aardigheidje voor de leden van de buurt, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend festijn. Begin 80er jaren kwam toenmalig voorzitter Nico van Haaren op het idee, om de verenigingskas te spekken door de verkoop van oliebollen.
Vandaag dus voor de 40e keer (alweer). Zoals inmiddels gebruikelijk, was de verkoop dit jaar ook weer in de garage bij Jos en Ine van Eindhoven, waar we sinds het debacle van 1992, toen we halverwege de verkoop moesten stoppen omdat het zo koud was dat het vet niet warm genoeg werd om oliebollen gaar te bakken, onderdak vonden bij Jos en Ine in de garage achter hun bakkerij en vanaf oudejaarsdag 1993 tot vandaag hebben we hier gebruik mogen maken van de garage en andere faciliteiten, die dit festijn deden uitgroeien tot wat het vandaag is geworden.
Wij zijn hen dan ook heel veel dank verschuldigd.
Het is de hele dag een drukte van belang geweest en net iets voor sluitingstijd werden de laatste bollen uit het vet gehaald, uitverkocht!!!
Omdat het dit jaar voor de 40e keer was dat de buurtvereniging oliebollen verkocht, heeft het bestuur besloten om de wachttijd  te veraangenamen met een feestelijke aankleding, (live) muziek, en glühwein of warme chocomel met slagroom aan te bieden.
Het bestuur dankt Jos en Ine en alle vrijwilligers die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt en wenst iedereen een voorspoedig, succesvol en gezond 2024.

40 jaar oliebollen

1

Wachtrij begint al buiten. Gelukkig is het goed weer

9
5
6

Wachten op deeg

7

En we kunnen weer

8

Staaltje teamwork

3
10

De laatste klanten worden geholpen