Beste leden,

Bij deze nog een reminder om je op te geven voor een bezoek aan het Textielmuseum.

We hebben een combi-rondleiding geboekt: Industrialisatie/Textiellab. De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg komt aan bod waarbij we een bezoek brengen aan de Wollendekenfabriek en de Damastweverij.
Het Textiellab is het kloppend hart van het museum, hier staan onderzoek en experiment hoog op de agenda. Dagelijks werken de textielexperts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Samen met de rondleider wandel je langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.
Na de koffie brengen we zelfstandig een bezoek aan de tentoonstelling Koninklijk Borduren. Deze tentoonstelling biedt de unieke kans om eenmalig zowel de historische als de nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch – het woonpaleis van Hare Majesteit Koningin Máxima en Koning Willem Alexander te bewonderen in het TextielMuseum, een primeur! Samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland borduurde Hare Majesteit Koningin Máxima mee aan de nieuwe gordijnen die cultureel erfgoed zijn voor heel Nederland.

We denken dat we een mooi programma hebben samengesteld.
De eigen bijdrage is 10 euro, ben je in het bezit van een museumjaarkaart dan vervalt de eigen bijdrage.

Opgave is mogelijk tot 31 maart . (klik hier)

Met vriendelijke groeten,
Bea en Liesbeth

(Photo-Josefina-Eikenaar-TextielMuseum-2016-012-005-1)